Zielona moc chlorofilu

Chlorofil

Chlorofil:

- hamuje rozwój guzów

- dodaje energii

- poprawia pracę układu immunologicznego

- regeneruje tkanki, niszczy wolne rodniki, które odpowiadają za starzenie się organizmu

- poprawia czynność tarczycy i trzustki

- pomaga przy anemii

- poprawia ciśnienie krwi

- aktywizuje jelita, czyści je

- hamuje stany zapalne

- zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę

- leczy żylaki

- zwiększa krzepliwość krwi

- poprawia laktację

Chlorofil właściwości

Ma działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne oraz sprzyja gojeniu się ran. Dodatkowo będzie dostarczał do organizmu odpowiednią dzienną dawkę magnezu, która jest ważna dla rozwoju. Pomaga krwi w transporcie tlenu do komórek oraz tkanek. Ma znaczenie w przypadku oczyszczenia ciała z toksyn. Jego stosowanie będzie ważne u osób, które palą papierosy. Chlorofil może również likwidować nieprzyjemny zapach z ust u osób, które pala oraz ogólnie nieprzyjemny zapach ciała. Osoby narażone na skutku uboczne stosowania leków także powinny się decydować na stosowanie chlorofilu. Ma on działanie antymutagenne oraz antykancerogenne.

Zlikwiduj nieprzyjemny zapach

Kto powinien w szczególności zainteresować się Chlorofilem:

- osoby, które są narażone na miażdżycę

- palacze

- osoby z niedoborami witamin i minerałów

- osoby, które stosują wiele leków

Chlorofil będzie dostarczał duże ilości tlenu, dlatego może mieć duże znaczenie przy pracy nad utrzymaniem odpowiedniej flory bakteryjnej w jelitach. Są dowody na to, że to właśnie chlorofil może działać w leczeniu wielu odmian raka oraz miażdżycy. Liczne badania naukowe wskazują na to, że jest on w stanie przyczynić się do łagodzenia objawów praktycznie wszystkich chorób.

Najlepszymi źródłami chlorofilu są:

– lucerna,

– młode 12 dniowe trawy pszenicy i jęczmienia

– zielone części brokułów, kalafiora, rzepy, kalarepy, rzodkiewek, naci pietruszki i selera, jarmuż, szpinak, liście kapusty włoskiej, pekińskiej, rzeżucha, mniszek lekarski, pokrzywa. babka i inne zioła

Chlorofil zastosowanie

Zielone liście będą skutecznie oczyszczać oraz odtruwają organizm, który jest skażony oraz mocno nadwyrężony. Jest on bardzo ważny dla tych wszystkich osób, które nie mają odpowiedniej ilości światła słonecznego z tego względu, że pracują w biurach. Będzie istotny dla ludzi przemęczonych i mocno zestresowanych. Chlorofil to tak naprawdę lekarstwo, które może nas chronić przed zmianami w DNA, blokuje przekształcanie zdrowych komórek w komórki rakowe.

Gdzie występuje chlorofil?

Przede wszystkim w zielonych warzywach znajdziemy duże ilości tego cennego składnika odżywczego. Zielenina charakteryzuje się tym, że jest to bardzo zasadowe pożywienie, najbardziej zasadowe na naszej planecie. Jeśli uzupełnimy dietę o chlorofil jest szansa na to, że będzie można utrzymać zasadowe pH ciała i ogólne zdrowie, dlatego warto uzupełnić o chlorofil swoją dietę.